Servis Çağır

Bulaşık Makinesi Tamir Servisi

Bulaşık makinelerinde oluşabilecek belli başlı arızalar aşağıda listelenmiştir.

Musluk: Eğer bulaşık makinesi su almıyor ise ilk yapmanız gerekenlerden biri musluğu kontrol etmektir. Bulaşık makinesinin bağlı olduğu su hortumunun ucundaki musluğun kapalı olması ya da bozuk olması da güçlü bir ihtimalken, sular kesilmiş ve siz bunu fark etmemiş olabilirsiniz. Bu nedenle teknik servis çağırmadan önce mutlaka musluğu kontrol edin. Su giriş valfi (ventil): Bu parça bozulduğu zaman makine su almaz. Makineniz su almıyorsa ilk olarak su giriş valfini kontrol ediniz. bulaşık makinenizin arızası devam ediyorsa  teknik servisini çağırmanızı öneriyoruz (444 48 63). 

2. Bulaşık Makinesi Su Boşaltmıyor;

bulaşık makinesinin arka tarafındaki atık hortumunun ezilmediğini veya bükülmediğini kontrol edin – eğer varsa, bu atık suyun dışarı akmasını engelleyebilir. Bulaşık makinesini duvarın içinden veya içinde bulunduğu kabinin arkasından dışarı doğru çekin ve hortumun düzgün bir şekilde boşalması için yeterli alan olup olmadığını kontrol edin. Pompa Motorunu Kontrol Edin: Pompa iki çarktan oluşur. Üst kısım, suyu bulaşık makinesine pompalar ve alt kısım ise drenaja pompalar. Üst pervaneyi kaldırın ve alt pervane üzerindeki herhangi bir gazı temizleyin. Bazen kırık cam ve plastik parçalar bu pervanenin dönmesini engeller. bulaşık makinenizin arızası devam ediyorsa  teknik servisini çağırmanızı öneriyoruz (444 48 63). 

3. Bulaşık Makinem Su Isıtmıyor;

Elde yıkamada çıkılamayacak düzeyde su sıcaklıklarına çıkabilmesiyle bulaşıkları daha hijyenik şekilde yıkayabilen bulaşık makinelerinin, en önemli özelliği budur. Eğer bulaşık makinesi suyu ısıtamıyor ise bu esas çalışma prensibini yerine getirememesine neden olur. Hatta günümüzde ileri teknolojiye sahip olan bulaşık makinelerinde programın ilerlememesine dahi neden olabiliyor.  bulaşık makinesi su ısıtmıyor sorunu tüm diğer cihazlarda olduğu gibi ilk olarak rezistans yani ısıtıcı parçası arızası akla gelmektedir.

1- Rezistans Arızası

Bulaşık makinesinin suyunun ısınmasını sağlayan parça rezistanstır. Rezistans aldığı akım ile suyun kısa süre içerisinde yüksek sıcaklık değerlerine çıkmasını sağlar. Eğer rezistans yerinden çıkar, kireç bağlar ya da işlevini yitirirse yıkama suyunu ısıtamaz. Bu durumda rezistansta yapılan kontroller neticesinde kireçlenmiş ise özel formüllü kireç sökücü ile kireci giderilir. Eğer yerinden çıkmışsa yerine takılır. Ancak işlevini yitirmiş ise rezistansın değişmesi söz konusu olur.

2- Termostat Arızası

bulaşık makinesinin termostatı arızalanmış ise su sıcaklığını hatalı ölçmesine veya hiç ölçmemesine neden olur. Bu durumda rezistans tarafından suyun ısıtılması işlevi yerine getirilemez. Bu yüzden arızalı termostat sökülerek, yerinde yüksek dayanıklılığı bulunan orijinal termostatın takılması gerekir.

Bulaşık makinesinde rezistans ve termostat arızasının dışında program aygıtındaki yazılım ya da fiziki arızalarda suyun ısınmamasına neden olur. Eğer böyle bir bulaşık makinesi su ısıtmıyor sorunu yaşanıyorsa program aygıtının merkezi de kontrolü ve gerekli onarımının yapılması gerekir. bulaşık makinenizin arızası devam ediyorsa  teknik servisini çağırmanızı öneriyoruz (444 48 63). 

4. Bulaşık Makinem Kurutma Yapmıyor;

Makinenizin kurutma prensibi yoğuşmalı kurutma olduğundan cihazın iç duvarlarında su damlaları olması normaldir. Bulaşıkların kuru olması gerekir. Bulaşıklarınız kuru değilse sebepleri:

-Kurutma aşaması olmayan hızlı 55 veya 30 dakika programları seçilmiştir.
-Kullandığınız tabletin kurutmaya etkisi zayıftır veya yoktur. Bu durumda parlatıcı gözüne parlatıcı veya elma sirkesi doldurunuz.
-Kurutma aşamasından daha iyi sonuç alabilmek için ekstra kurutma özelliğini de açabilirsiniz. Son durulama suyunun sıcaklığı artırılarak daha iyi sonuç almanız sağlanır.

Plastik ve teflon eşyalar su tutucu yapıda olduğundan üzerinde su damlası lekeleri kalması normaldir. Diğer cam, porselen ve çelik eşyalarınız kuru çıkacaktır. bulaşık makinenizin arızası devam ediyorsa  teknik servisini çağırmanızı öneriyoruz (444 48 63). 

5. Bulaşık Makinesi Çalışmıyor;

Bulaşık makinesi çalışmıyor, ekranına görüntü gelmiyor

Bulaşık makineniz çalışmıyor ve ekranına görüntü gelmiyorsa bu konuyu aşağıda size önereceğimiz adımlarla çözebilirsiniz. Bulaşık makineniz çalışmıyor ve ekranına görüntü gelmiyor olabilir. Bunun nedeni, bulaşık makinenizin elektrik ve su bağlantısının olmaması ya da kapağının yerine tam olarak oturmaması olabilir. Lütfen öncelikle bu adımları kontrol edin. Makine hala çalışmıyorsa mevcut yıkama programını iptal edip yeni program vererek deneyin. teknik servisini çağırmanızı öneriyoruz (444 48 63).

Elektrik bağlantısı kontrolü Bulaşık makinenizin ışıklarının yanmaması; bağlı olduğu prizden kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda, prizinize bir küçük ev aleti bağlayarak sorun olup olmadığını kontrol edin. Sorun yaşıyorsanız bir elektrik uzmanı çağırarak kontrol ettirin.

Su akışı kontrolü Bulaşık makinenize yeterli su gelip gelmediğini kontrol etmek için, herhangi bir musluğu açarak su akışını kontrol edin. Su az akıyorsa akışın normale dönmesini bekleyin. Su akışı normal olmasına rağmen sorun devam ediyorsa, makinenin arkasındaki hortumların düzgün olup olmadığını kontrol edin.  teknik servisini çağırmanızı öneriyoruz (444 48 63). 

6. Bulaşık Makinem Kapak açılmıyor;

Bulaşık makinesinin deterjan kapağı açılmıyor

Bulaşık makinenizin deterjan haznesinin kapağı açılmıyorsa aşağıda size önereceğimiz adımları izleyerek bu konuya çözüm bulabilirsiniz.

Sepetlerdeki bulaşık yerleşimi

Bulaşık makinenizin sepetlerine yerleştirdiğiniz tencere, tabak ya da kepçe gibi gereçler deterjan haznesinin önüne gelerek kapağın açılmasına engel olabilir. Bunun için sepetleri kontrol edip deterjan haznesinin önünü kapatmayacak şekilde yerleşim yaptığınızdan emin olun.  teknik servisini çağırmanızı öneriyoruz (444 48 63). 

7. Bulaşık Makinem Gürültülü Çalışıyor;

Sepetlerdeki bulaşık yerleşimi

Makinenizdeki sepetlere yerleştirdiğiniz tencere, kare tabak ve cam mutfak gereçleri gibi bulaşıklar üst pervaneye çarparak ses çıkartıyor olabilir. Bu durumu önlemek için makinenizi doldurduktan sonra pervaneyi elinizle çevirerek bulaşıklarınıza takılıp takılmadığını kontrol edin. Ayrıca sepete koyduğunuz küçük çatal ve kaşıklar alt pervanenin bulunduğu kısma düşmüş olabilir. Sepetlere az bulaşık yerleştirdiğinizde ve makineyi boş olarak çalıştırdığınızda da yıkama sesi fazla gelebilir.  teknik servisini çağırmanızı öneriyoruz (444 48 63).

8. Bulaşık Makinesi Su Akıtıyor;

Lastik (Conta) kontrolü

Su giriş ve boşaltma hortumlarının makineye, musluğa ve lavabo altına bağlandığı lastiklerin (contaların) gevşemiş ya da yerinden çıkmış olup olmadığını kontrol edin. Gevşemiş ya da yerlerinden çıkmışlarsa sıkıştırın.

Yerleşim düzeni

Bulaşık makinenizin kapağı tam olarak kapanmamış olabilir. Bunun nedeni makinenize bulaşıkları yerleştirdiğiniz sepet kısımlarının yerine oturmamış olması ya da yerleştirdiğiniz tencere, tabak gibi parçaların kapağın kapanmasına engel olması olabilir. Kapağın tam olarak kapandığından emin olun.  teknik servisini çağırmanızı öneriyoruz (444 48 63).