Servis Çağır

Termosifon Bakım Servisi

 

su ısıtıcı onarımı, onarım veya değiştirme için 24 saat servis. Elektrikli Şofben Termosifon yardım ve onarımı servis yedek parça hizmetler için 444 48 63 veya 0531 111 3530 nolu telefonlarda bizlere ulaşabilirsiniz.
Bir su ısıtıcısı , evinizde yapabileceğiniz önemli yatırımlardan biridir. İhtiyacınız olduğunda sıcak suya sahip olmanızı sağlar ve bir gaz kazanınız varsa ve merkezi ısıtmanız varsa, radyatörler sayesinde sıcak bir eve sahip olmanızı sağlar.
Sonunda kazan kırılır ve bu nedenle daha az tasarruf sağlayan belki de daha verimli bir tanesiyle değiştirmeniz gerekebilir. Birçok insan için büyük soru, su ısıtıcısını tamir etme veya değiştirme zamanı gelip gelmediğidir

Su ısıtıcısını değiştirmenin maliyet faktörü nedeniyle buna karar vermek her zaman zordur.

Su ısıtıcıyı değiştirme veya onarma fırsatı konusunda size rehberlik edecek bazı ipuçları.


Termosifon ısıtmıyor mu?

 

Elektrikli Termosifon ve Şofben birçok kez sesli çalışıyor ve maalesef ihtiyacınız olduğu anlarda suyu ısıtamayabilir. Su ısınmazsa, bunun nedeni ısıtma sistemindeki çeşitli sorunlardan kaynaklanabilir. Birincisi, bir elektrikli su ısıtıcısının ısıtma elemanı nedeniyle değiştirilecek direnç olabilir . Isıtma elemanı kolayca değiştirilebilir.

Ayrıca, daldırma tüpünün kırılması da olabilir. Daldırma borusu, evin etrafında sıcak su gerektiğinde dolaştığında ısıtma için tankın tabanına soğuk su enjekte eden tüptür. Daldırma borusu kırılırsa, soğuk su, dolaşan soğuk su ile sıcak su ile karışır.

Yeterince sıcak olmamanızın bir başka nedeni, su ısıtıcısının evdeki sıcak su talebini karşılayamamasıdır. Bu durumda, kazanı değiştirme zamanı gelmiştir. Termostatın da çalıştığını ve otomatik anahtarın açık olduğunu kontrol edin.

Tank yılda bir kez boşaltılmalı ve altta birikmiş tortu kaldırıldı. Elemanı ve daldırma borusunu onarırsanız ve suyu ısıtmak için yakıtınız varsa, ancak su ısınmazsa, evde sıcak suyunuz için yeni bir elektrikli kazan zamanı.

 

Termosifon sıcak su sızdırıyor

 

Bir su ısıtıcısı evinizde büyük hasara neden olabilir ve küfü artırabilir. Kayıp aynı zamanda su ve elektrik israfı yaptığınız anlamına gelir, bu nedenle her geçen an para atarsınız.

Genellikle, su ısıtıcısı ile ilgili sızıntı sorunları tanktan geldiklerinde onarılamaz. Su ısıtıcısının kaçağın nereden geldiğini kontrol edin. Bağlantılardan, bağlantı elemanlarından veya basınç valflerinden geliyorsa bunlar onarılabilir. Tanktan geliyorsa, yeni bir su ısıtıcısı zamanı.


Sıcak su akışı yok

 

Altta biriken tortuları gidermek için su ısıtma tankları yılda bir kez temizlenmelidir. Tank temizlenmezse, tortu birikimi tahliye vanasını tıkayabilir ve muhtemelen tankın tabanına zarar verebilir.

Sistemden su akmıyorsa, tank boşaltılmalı ve temizlenmelidir. Tahliye vanaları da açık olmalıdır. Tortu tortusu aşırı olduğunda, tank değiştirilmelidir.


Sıcak su kahverengi bir renge sahiptir

 

Musluktan çıkardığınız suyun kahverengi göründüğünü fark ederseniz, metal tadı vardır, o zaman su ısıtıcıyı değiştirme zamanı gelmiştir. Suyun bu kızarması, tanktan gelen pastan kaynaklanmaktadır.

Uzun süre kapalı olan bir evi kiraladığınızda ve kazanı tekrar açtığınızda, iç kısmın paslanması olabilir.

Kazanın iç yapısı, korozyona neden olmak için sudaki mineral elementlerle reaksiyona giren çelikten yapılmıştır. Kazan tankı paslanmaya başladığında, durdurmak için yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur ve sonunda korozyon nedeniyle çelik tüketildiği için sızıntıya başlar.

Korozyona uğramış konektör boruları ise, profesyonel bir tesisatçı tüm paslı boruları çıkararak ve temiz su için yenileriyle değiştirerek sıcak su kazanını onarabilir.


Kazan eskiyse değiştirin

 

Diğer tüm ev aletleri gibi, elektrikli kazanların da bir ömrü vardır. Yaşlandıkça, elektrikli kazanlar verimsizliği azaltır, yani enerji faturalarında bir artış göreceksiniz.

Çoğu sıcak su ısıtıcısı 10 yıl hizmet ömrüne sahiptir. Düzenli profesyonel bakım ömrünü uzatabilir, ancak çok eski bir kazanın tutulması uzun vadede fazla ekonomik bir anlam ifade etmez.

Su ısıtıcısının maliyetli ve sürekli onarım gerektirdiğini veya onarım sıklığının gerçekten arttığını fark ederseniz, yeni bir tane satın almanın zamanı gelmiş olabilir.

Ücretsiz fiyat teklifi için bizi arayın


Arıza Nedeni Arıza giderimi.

Termosifon çalışmıyor.

  • Şalter kapalı.
  • Şalteri açın.
  • Elektrik kesik.
  • Elektrik dağıtım şirketini arayın.
  • Bina ana sigortası atmış.
  • Sigortayı tamir ettirin.

Termosifon suyu ısıtmıyor.

  • Servis çağırın.

Termosifon suyu geç ısıtıyor.

  • Gerilim düşük olabilir.
  • Uygun bir regülatör kullanın.
  • Rezistans kireç bağlamış olabilir. Servis çağırın.

Termosifon sesli çalışıyor.

  • Rezistans kireçlenmiş olabilir. Servis çağırın.
  • Emniyet ventili içerisinde kireç ya da kum parçası bulunabilir. Servis çağırın.
  • Şebeke basıncı dağılımı düzensiz olabilir. Basınç regülatörü taktırın.

Termosifon suyu aşırı ısıtıyor (su
buharlı akıyor).

  • Cihazınızda kireçlenme artmış olabilir.
  • Servis çağırın PCB kontrol ettirilmelidir.

Emniyet ventilinden su damlıyor.

Normal bir durumdur. Ürün ile birlikte verilen drenaj hortumu ile gidere bağlanmalıdır.


Arıza kodu Arıza tanımı

Termosifon F1 Hatası

(Aşırı ısı arıza) Aşırı ısınma arızası RESET kilitlemeli arıza olup servis tarafından resetlenmedikçe ısıtıcı devreye girmeyecektir.

Termosifon F2 Hatası

(Sensör arıza) Sensör arızalarında sensörler kendiliğinden düzelirse sistem tekrar nor­ mal çalımaya dönecektir aksi durumda servis çağırılmalıdır.

Termosifon F3 Hatası

(Kart arıza) Kart arızası RESET kilitlemeli arıza olup servis tarafından resetlenmedikçe
ısıtıcı devreye girmeyecektir.

Termosifon F4 Hatası

(Düşük voltaj arıza) Elektrik şebekesi voltajının düşük olması sebebiyle karşılaşılan arızadır.
Bu arıza ile karşılaşıldığında servis çağırılmalıdır.